• Short title article: Par tisuća maraka

Dan nakon kupnje novi vlasnik je u prtljažniku pronašao kuvertu u kojoj je bilo 3300 konvertibilnih maraka te je odmah uzeo telefon i nazvao vlasnicu, no nije uspio stupiti s njom u kontakt iz prvog pokušaja.

Baka je prodavala Golf 2 jer joj je bio potreban novac, a automobil je kupio Halil Smajić iz Sarajeva. Dan nakon kupnje novi vlasnik je u prtljažniku pronašao kovertu u kojoj je bilo 3300 konvertibilnih maraka. Smajić nije dvojio što napraviti s pronađenim novcem te ga je bez razmišljanja vratio vlasnici, piše Peporod.info.

- Preko poznanika čuo sam da jedna baka s Dobrinje prodaje automobil svog supruga, koji je prije četiri godine preminuo. Rekao mi je da ta žena automobil prodaje jer treba novac. Iako mi taj automobil nije bio potreban, kupio sam ga kako bih joj pomogao, izašao u susret, jer vozilo nije koristila. Ona je stara i živi sama. Dao sam joj više novca od dogovorene cijene. A, kako je automobil star i kako u je u njega trebalo da se ulaže dosta novca, sa suprugom sam ga pregledao da vidimo što ćemo trebati popraviti - započeo je svoju priču sarajevski dobročinitelj.

- Otvorio sam gepek, gledao ima li korozije. Kada sam podigao tepih, supruga je vidjela neku kutiju, a ispod kutije koju smo podigli ispala je kuverta. Otvorio sam je, bila je puna novca. Prebrojao sam, ukupno je bilo 3.300 konvertibilnih maraka. Ni jednog trenutka nisam se razmišljao što treba učinti - rekao je Smajić. Odmah je uzeo telefon i nazvao vlasnicu. Nije uspio s njom stupiti u kontakt pa je pozvao poznanika preko kojeg je i saznao za njenu situaciju.

- Ispričao sam prijatelju što sam pronašao. On mi je rekao: "Halile ti si to pronašao, radi s tim što hoćeš". Rekao sam mu da je novac bakin te da je on pokuša nazvati i javi joj što se dogodilo. Ispričao mi je da je njezin suprug bio bolestan, da su taj novac skupljali za sprovod. Kada je suprug preminuo, vlasnica novac nije mogla pronaći. Tražila je po kući i na kraju odustala - objasnio je Smajić.

Sutradan je uspio stupiti u kontakt s bakom koja je plakala i zahvaljivala se.

"Kada sam sa suprugom otišao da joj to vratim, skuhala nam je kavu, opet je plakala i zahvaljivala. Njezina suza, ali i sreća za mene su najveća nagrada", zaključio je Smajić dirljivu priču. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok