• Short title article: Do kraja godine

U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti, Federalna uprava za inspekcijske poslove će u ponedjeljak, 9. listopada započeti drugi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji BiH.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove u suradnji s županijskim inspekcijskim organima, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period listopad – prosinac 2023. godine”.

Kao i ranije, predmet inspekcijskih kontrola će, između ostalog, biti prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzore u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata.

Osim toga, Federalni tržišni inspektorat će se posebno fokusirati na kontrolu cijena u skladu s novom Odlukom o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, čija primjena počinje 12. listopada 2023. godine, te poštivanja propisa u oblasti unutarnje trgovine i prava potrošača, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Pojačani nadzori će trajati do 22. prosinca ove godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok