• Short title article: Prognoza
Foto: Livno Online / Z. Karadža

U Bosni i Hercegovini promjenljivo oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom.

Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stupnja.

U Sarajevu većinom umjerena naoblaka. Prije podne prolazno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 18, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stupnjeva.

Trodnevna prognoza

U utorak 11. lipnja u Bosni i Hercegovini djelomice vedro i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu tuče. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stupnjeva.

U srijedu 12. lipnja u Bosni i Hercegovini djelomice vedro i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

U četvrtak 13. lipnja u Bosni i Hercegovini djelomice vedro i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Povećana naoblaka i povremene padaline, uz visoke temperature, lošije će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod kroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati tijekom poslijepodneva. Poželjno je umanjiti aktivnosti, a sudionicima u prometu se sugerira opreznija vožnja. Sa noćnim satima malo ugodnije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok