• Short title article: Prognoza

Od sutra nam stiže stabilizacija, više sunčanog vremena i porast temperature, što će biti uvod u novi toplotni val koji nas očekuje narednog tjedna.

Danas će u BiH još uvijek biti promjenjivo oblačno vrijeme uz još lokalno kiše i pljuskova sa grmljavinom. Generalno znatno manje padalina u odnosu na četvrtak i srijedu.

Od vikenda, a posebno sljedećeg tjedna tražit će se ponovno duboka hladovina, a tu će biti i saharski pijesak u zraku.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

Drugi dan vikenda u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U ponedjeljak se očekuje dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

No, prema prognozama AccuWeathera, to će biti samo kratkotrajno, s obzirom da se do kraja sljedećeg tjedna očekuje dodatni porast temperature, koja će mjestimice dostizati i 36 stupnjeva Celzija.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok