Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Prije podne pa prema večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju najprije u zapadnim i jugozapadnim područjima.

Moguć grad

Poslije podne, kiša, pljuskovi i grmljavine se očekuju u centralnim i istočnim poručjima Bosne, a moguća je i pojava grada. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sučanije. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 31, na jugu od 32 do 34 stupnja.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 26 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Mirniji san, osvježenje u vidu padavina i nižih temperatura, većini populacije će popraviti raspoloženje. kronični bolesnici ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima, osobito u najtoplijem dijelu dana. Uz umanjen osjet sparine, temperature zraka u unutrašnjosti neće biti previsoke, dok bi na jugu mogle dostići ljetne vrijednosti, o čemu je neophodno povesti brigu, te posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok