Ove srijede, 6. rujna, u Splitu se otvara IKEA-ino dostavno mjesto u City Centeru one, gdje će posao naći pet djelatnika, a zamišljeno je kao lokacija na kojoj će kupci moći preuzeti proizvode koje su prethodno naručili preko internetske trgovine ili su ih kupili u robnoj kući IKEA Zagreb.

Time će se, prema najavama iz ovog švedskog giganta, skratiti vrijeme dostave, dok će troškovi preuzimanja robe u splitskom centru iznositi fiksno 99 kuna za narudžbe do 1000 kilograma težine.

– Kao što smo ranije najavili, trenutačno smo fokusirani na kupce na obali, pa nakon Rijeke otvaramo i dostavni centar u Splitu, a u planu je još nekoliko njih. Kontinuirano ćemo nastaviti istraživati načine kojima svoju ponudu možemo učiniti još dostupnijom većini građana u Hrvatskoj, što uključuje i unaprjeđivanje cijena dostave – kazala je Suzana Rumbak Baretić, menadžerica logistike robne kuće IKEA Zagreb. Piše portal Slobodne Dalmacije.

Procedura preuzimanja proizvoda je jednostavna: najprije je proizvode potrebno naručiti preko interneta ili ih kupiti u robnoj kući u Zagrebu, te odabrati opciju da ćete robu preuzeti u dostavnom centru u Splitu. Nakon što artikli stignu, kupac dobiva poruku da je roba spremna za preuzimanje te je može preuzeti tijekom sljedeća tri dana za radnog vremena dostavnog centra, koji će biti otvoren svih sedam dana u tjednu.

Iznos od dodatnih 99 kuna za dostavu biti će isplativ za sve narudžbe iznad 1000 kuna, dok će za niže iznose i dalje manje uzimati "mali" dostavljači koji svoje usluge nude preko oglasnika, a koji kupnju i dostavu artikala iz robne kuće IKEA Zagreb naplaćuju između 10 i 12 posto, uz donošenje naručenog direktno do kućnog praga kupaca. U slučaju "službene" dostave i dalje vam preostaje transport od Cityja do vaše adrese.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok