Prema nalazu vještaka pjevačica Jelena Marjanović, za čiju je smrt osumnjičen suprug Zoran, zadobila je devet udaraca predmetom koji bi mogao biti pajser ili veća sjekira, piše Kurir.

- Rane na njenoj glavi su udarci s posjekotinama koji nisu mogli da biti zadani tupim predmetom kao što je, recimo, kamen. Nisu ni ubodne rane, koje bi bile nanijete odvijačem ili kuhinjskim nožem, već je svakako riječ o predmetu koji ima i oštricu, ali i veću težinu, jer su neke od ozljeda nanijete tupim dijelom, dok su neke nanijete oštricom - otkriva izvor za Kurir.

Pokušala se obraniti

Na jezivim fotografijama s obdukcije, kako dodaje, vide se duboke posjekotine i sve su koncentrirane na tjemenu. Na licu žene nema ozljeda. To, kako objašnjava, potvrđuje da je Jelena napadnuta s leđa.

- Poslije prvog udarca ona se najvjerojatnije pokušala obraniti, ali je potom pala na trbuh. Lijeva strana lica, prema ozljedama, ostala je na zemlji, a osumnjičeni ju je nastavio udarati. Lubanja joj je praktički smrskana, a udarci su, osim na potiljku, koncentrirani i na desnoj strani glave. Ozljede su zaista jezive - dodaje izvor za Kurir.

Dopunsko vještačenje

Potvrđuje i da se Jelena, usprkos teškim ozljedama, pokušala obraniti od napadača i da su dokaz za to obrambene ozljede koje su utvrđene na rukama. Međutim, ono zbog čega smatra da će se u ovom slučaju morati raditi dopunsko vještačenje jest to što stručnjaci nisu precizno utvrdili vrijeme smrti pjevačice.

- Kao mjesto ubojstva označili su nasip u naselju Crvenka u Borči, na kojem je osumnjičeni u svom iskazu naveo da je posljednji put vidio živu suprugu. S obzirom na to da i dalje postoje brojne nelogičnosti, tijekom postupka koji je tek pokrenut one će se morati otkloniti. Uz nove kvalitetne dokaze, ukoliko se pojave tijekom postupka, ne isključuje se mogućnost da prvi nalaz vještaka bude korigiran u određenim segmentima, prije svega o mjestu na kojem je Jelena ubijena, naročito ako se uzme u obzir da je njeno tijelo pronađeno tek 20 sati kasnije, ali i to da na mjestu na kojem je pronađena nije bilo mnogo krvi - kaže izvor upoznat s istragom.

Ubojstvo iz strasti

Prema riječima neimenovanog izvora upućenog u istragu, broj i vrsta ozljeda nanijetih Jeleni Marjanović ukazuju da je osumnjičeni za ubojstvo zločin počinio u naletu velike mržnje.

- Da je riječ o ubojici koji Jelenu nije poznavao, ozljede ne bi bile ovakve, niti bi joj zadao toliko udaraca. Praksa pokazuje da je kod ovako krvavih zločina gotovo uvijek riječ o ubojstvu iz strasti - objašnjava izvor iz istrage.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok