Esma Voloder, 25-godišnja ljepotica podrijetlom iz Bosne, ponijela je krunu Miss Australije i upravo se u kineskom gradu Shenzhenu intenzivno priprema za svjetsko superfinale.

Koliko god se "na prvu" činilo nevjerojatno za mirnu, uljuđenu i demokratsku Autraliju, kako je većina doživljava, kako pišu tamošnji mediji, lijepa Esma se zbog podrijetla našla na udaru kritika, od kojih su neke bile toliko žestoke da se tražilo da joj se oduzme kruna.

- Islam kakav ja poznajem vezan je za jedinstvo i mir te nema veze s užasnim stvarima koje se događaju u svijetu. Vjera je važan dio mojega života, ali ona nije nešto što definira moj identitet. Vjerujem u život poslije smrti i vjerujem u Boga, ali isto tako mislim da su naša djela sada i ovdje, na zemaljskome svijetu, jako važna - komentirala je Esma Voloder upućene napade. Piše Slobodna Dalmacija.

'Svaki dan počinjem molitvom'

U intervjuu za portal Coolstyle.ba Esma je, pričajući o svom "svakodnevnom ritmu" otkrila sljedeće:

"Svaki dan počinjem sa jutarnjom molitvom, sabahom i zahvalnošću Bogu, a onda, u kombinaciji s ostalim dnevnim obavezama, nakon kave s obitelji idem na trčanje, crtam, sviram klavir..."

Esma Voloder je u intervjuu ispričala kako je završila Bachelor in Social Science majoring in Psychology, te radila na psihološkoj evaluaciji i procjeni kriminalnih prijestupnika.

"Poslije izbora za Miss svijeta želim nastaviti studij i raditi kao psihologica, s fokusom na depresiju, anksioznost i traumu" - otkrila je Esma Voloder, ne krijući zadovoljstvo što je postala međunarodna ambasadorica Festivala Sarajevska Zima 2018.

"Želim surađivati s organizacijama i projektima na razvoju ljudskih prava, međunarodnih i socijalnih odnosa, zajednica i kulture..." - podvukla je ambiciozna Esma Voloder, koja je krije ni da na svjetskom izboru ljepote "puca" na najviše.

"Priželjkujem pobjedu, naravno!" - nije glumila lažnu skromnost Voloder.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok