Rade J. iz Temerina uhapšen je zbog sumnje da je brutalno silovao svoju bivšu suprugu.

Kako saznaju srbijanski mediji, napad se dogodio u ponedeljak u ulici Ive Lole Ribara 100 u Temerinu, u kući za koju se pretpostavlja da u njoj živi osumnjičeni Rade J.

- Napad se dogodio 25. listopada oko 22 sata u Radetovoj kući. Nije poznato kako su se u toj kući našli Rade i njegova bivša žena. On je nasrnuo na nju i brutalno ju je silovao, međutim, ubrzo je slučaj prijavljen i uhapsila ga je novosadska policija.

Sumnja se da je upravo nesretna žena zvala policiju nakon što se otrgla - naveo je izvor blizak istrazi. Prenosi Avaz.ba.

Mještani ove temerinske ulice uglavnom ne poznaju Radeta, ali čuli su da se dogodilo silovanje. - Nisam čula nikada za Radeta, ne znam da takav ima u našoj ulici, ali znam da je u ponedjeljak bila neka frka. Vidjela sam policiju i čula sam da je u pitanju neko silovanje, ali ne znam ni tu ženu, ni Radeta. Ova ulica je dosta duga, proteže se s jednog na drugi kraj sela, moguće je da ih zato ne poznajem - ispričala je jedna od mještanki Temerina koja je željela da ostane anonimna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok