Nakon što je uhitila 26-godišnju A.Š. zbog krađe bakra, srpska policija daljnjom istragom otkrila je i kako je dotična mjesecima podmuklo pljačkala umirovljenike, uglavnom iz sela u okolici Bora na istoku države, piše Blic.

Barem desetak staraca ostalo je bez novca baš na dan kad su im se uplaćivale mirovine, a najveća bizarnost u svemu je što su umirovljenici završavali s prijelomima nosa, ruke ili vilice. Rekonstrukcijom događaja utvrđeno je kako su prevareni umirovljenici sami krivi za spomenute ozljede, iako im je u svemu pomagala i A.Š. iz Bora.

- Isplanirala je čitav scenarij - 10. i 25. u mjesecu stala bi ispred pošte i vrebala žrtve - birala ih je po odjeći i godinama. Kad bi starac podignuo novac, A.Š. bi mu prišla i ponudila usluge oralnog zadovoljavanja.

Čovjeka koji bi pristao vodila je u obližnji park, gdje bi 'odrađivala dogovoreni posao' i istovremeno drugom rukom iz žrtvina džepa vadila novčanik. Čim bi se dočepala plijena, prevarantica bi pobjegla - rekao je izvor blizak istrazi.

- Nekoliko staraca pokušalo je potrčati za njom i vratiti ukradeni novac, ali pojedinci su se zapetljali o vlastite spuštene hlače i pali te završili u bolnici sa slomljenim nosom ili vilicom - prepričao je izvor, a prenosi Blic.

Policija je poslije otkrila da postoji i video prevarantice A.Š s njezinim žrtvama, a snimio ga je jedan od njezinih partnera i pustio ga u javnost.

Kad su je priveli u policijsku postaju, jedan stražar prepoznao je A.Š., izvadio mobitel i pustio joj sporni video.

- Pitao ju je 'jesi li to ti', a kad mu je odgovorila da jest, predložila mu je da odu u drugu prostoriju, uz uvjet da je poslije pusti. Stražar je, naravno, odbio - otkrio je izvor Blicu.

Protiv djevojke trenutačno se na sudu vodi nekoliko slučajeva zbog krađe, a sumnja se kako je broj umirovljenika koje je opljačkala veći od ovih desetak slučajeva za koje se saznalo.

- Mnogi starci vjerojatno nisu ništa prijavili policiji jer se srame - zaključio je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok