Vojnik je jučer uspio pobjeći u Južnu Koreju kroz selo Panmunjom. Plan mu je bio pobjeći automobilom, no popustio mu je kotač pa je morao nastaviti pješice.

Sjevernokorejski vojnici ispucali su prema njemu 40 metaka, no on je uspio pobjeći, a pronađen je pod hrpom lišća. Piše Večernji list.

Probio se kroz kišu metaka

Oko 1000 ljudi svake godine pobjegne iz Sjeverne u Južnu Koreju, no malo njih se odlučuje na bijeg kroz demilitariziranu zonu koja je među najčuvanijim mjestima na svijetu.

Južnokorejska vojska izvijestila je da je vojnik još uvijek bez svijesti i da ne može samostalno disati, no da mu život još uvijek može biti spašen. Iz njegova tijela liječnici su izvadili pet metaka, a pretpostavljaju da su još dva ostala unutra.

Vojnik je viđen kako se vozi uz zonu, a potom mu je popustio kotač na automobilu.

– Izašao je iz vozila i nastavio bježati prema jugu kroz kišu metaka – kazao je sjevernokorejski vojni dužnosnik. Potom se sakrio iza zgrade na južnokorejskoj strani, a pronađen je ispod gomile lišća. Ministar obrane Južne Koreje Song Young-moo rekao je da je ovo prvi put da su sjevernokorejski vojnici pucali prema južnoj strani zone.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok