Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o prestanku  naplate cestarine kroz tunel Sveti Ilija koji spaja Dalmatinsku zagoru i obalu.

Kako je odlučeno jučer u Zagrebu, tunelarina prestaje važiti zadnjeg dana ove godine, dakle za neka dva tjedna, a od tada će se automobilima moći besplatno voziti važnom prometnicom.

"Odluka o naplati cestarine za uporabu tunela Sveti Ilija (na državnoj cesti DC 532), donesena je u svrhu osiguravanja financijskih sredstava održavanja samog tunela, kao i povrata troškova nastalih njegovom izgradnjom, budući da je izgradnja tunela Sveti Ilija financirana najvećim dijelom iz kredita.

Uzimajući u obzir teške gospodarske prilike stanovništva tog područja, Splitsko-dalmatinska županija je predložila ukidanje cestarine na korištenje tunela Sveti Ilija, prvenstveno da bi se lokalnom stanovništvu olakšalo kretanje, te samim tim potaknula njihova gospodarska djelatnost, što bi doprinijelo i demografskom oporavku područja Imotske krajine.

Zbog navedenih razloga Vlada Republike Hrvatske ovom Odlukom stavlja izvan snage Odluku o uvođenju naplate cestarine za uporabu tunela Sveti Ilija. Primjenom ove Odluke upravljanje i održavanje tunela Sveti Ilija preuzet će društvo Hrvatske
ceste d.o.o.", stoji u službenom objašnjenju Vlade.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije svijet