Mnoga su se srca parala od tuge u više od 140 godina ispraćaja pokojnika na Mirogoju, ali rijetko kada duše su plakale kao ovog četvrtka.

Luciana Šimunić, djevojčica koja nije za ozbiljno ni počela živjeti, otišla je s ovog svijeta u nadamo se neki bolji, u četvrtoj godini života, nakon kratke bolesti od koje je liječnici nisu uspjeli spasiti u Klinici za infektivne bolesti, pišu Sportske novosti.

Kako su se osjećali otac Josip Šimunić, jedna od najveći legendi hrvatske reprezentacije i donedavni član stručnog stožera Vatrenih i majka Christine Marie nitko ne može znati. Za to ne postoje riječi koje bi ponudile odgovarajući opis.

Na posljednjem ispraćaju uz više stotina članova obitelji i prijatelja bili su i brojni ljudi iz nogometa, kompletan aktualni stožer A vrste predvođen izbornikom Zlatkom Dalićem, bivši izbornici Niko Kovač, Zlatko Kranjčar, Ante Čačić, Mirko Jozić, Igor Štimac, Ćiro Blažević, sadašnji igrači nacionalne vrste Ivan Perišić i Marcelo Brozović, negdašnji Eduardo da Silva, Jurica Vranješ, Marko Babić, Ardian Kozniku, Ante Miše, Ivica Olić, Goran Vlaović, Boris Živković, Nikica Jelavić, Boško Balaban, Mario Stanić, Stipe Pletikosa, Nikola Pokrivač, Dario Šimić, Zvonimir Soldo, Ognjen Vukojević i mnogi drugi koji su sa Šimunićem igrali, trenirali ili ga samo poznavali.

Bila je i delegacija HNS-a predvođena direktorom Marijanom Kustićem, izvršnim direktorom Damirom Vrbanovićem, savjetnikom Zorislavom Srebrićem i brojnim djelatnicima Saveza.

HNS je objavio izraze sućuti "Dragi Josipe i Christina, neizreciva tuga zbog odlaska Vaše voljene Luciane ne može se izbrisati, ali ona će zauvijek ostati s Vama i dati Vam snagu da nastavite dalje. Suosjećamo s Vama u ovim najtežim trenucima te ste u našim mislima i molitvama."

Hrvatska udruga nogometni sindikat oglasila se: "Ovom prilikom želimo uputiti iskrenu sućut obitelji Josipa Šimunića zbog nenadoknadivog gubitka povodom smrti njegove trogodišnje kćerkice Luciane, koja je nakon kratke i teške bolesti 1. travnja nažalost preminula".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok