Direktor CIA-e Mike Pompeo tajno je kao izaslanik američkog predsjednika Donalda Trumpa posjetio Sjevernu Koreju tijekom uskrsnog vikenda, objavili su američki mediji pozivajući se na neimenovane visoke izvore.

Mike Pompeo, Trumpov kandidat za državnog tajnika, u Pjongjangu se sastao s čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong Un-om kako bi razgovarali o uvjetima održavanja summita SAD-a i Sjeverne Koreje posvećenog zaustavljanju sjevernokorejskog nuklearnog programa. Bijela kuća nije željela komentirati vijest o odlasku direktora CIA-u u Sjevernu Koreju. Javlja HRT.

No, predsjednik Donald Trump, koji je u svojoj rezidenciji Mar a Lago na Floridi domaćin japanskom premijeru Shinzo Abeu, neizravno je potvrdio vijest. Novinarima je potvrdio kako njegova administracija razgovara izravno sa Sjevernom Korejom i to na iznimno visokoj razini. Američki je predsjednik kazao i kako će se summit održati najvjerojatnije početkom lipnja ili ranije, te da se razmatra pet mogućih lokacija za održavanje sastanka. Nijedna od njih nije u Sjedinjenim Državama.

Pompeo, koji je nominiran za novog državnog tajnika nakon odlaska Rexa Tillersona s te dužnosti u ožujku, rekao je da je nuklearni program Pjongjanga najgora sigurnosna prijetnja s kojom su trenutačno suočene Sjedinjene Države.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok