Svaki susret s papom Franom je poseban, no ovaj koji se nedavno dogodio tijekom posjeta rimskoj četvrti Corviale, jedan je od najemotivnijih do sada.

Papa je, kako prenosi Catholic Herald, odgovarao na pitanja skupine djece od vjeri i životu kada je jedan od njih, dječak po imenu Emanuele, briznuo u plač.

Vidjevši da je mališan vidno uzbuđen, papa je inzistirao da mu Emanuele na uho šapne svoje pitanje. Nakon što mu se dječak povjerio, papa Frane zatražio je od njega dozvolu da ponovi cijeloj okupljenoj grupi ono što mu je rekao. Navodi Slobodna Dalmacija.

 

- Kada bismo samo mogli plakati kao Emanuele kada imamo bol u našem srcu. On plače za svojim ocem koji je umro i imao je hrabrosti to učiniti ispred nas, jer u njemu postoji ljubav. Njegov otac bio je ateist, ali on je svoje četvero djece krstio, bio je dobar čovjek. Lijepo je što sin za svog oca kaže da je “dobar”. Ako je taj čovjek mogao tako podići svoju djecu, onda je bio dobar čovjek. Bog je ponosan na tvog oca - kazao je papa Frane okupljenima.

Dječakovo pitanje je bilo: “Je li je moj tata, ateist, na nebu?", a odgovor koji je papa potom dao dječaku dirnuo je sve okupljene.

- Bog odlučuje tko ide na nebo! Kako je Božje srce reagiralo pred takvim ocem? Je li Bog napušta svoju djecu kada su dobra? -  upitao je papa potom prisutne, koji su mu uglas odgovorili: “Ne!”.

- Dakle, Emanuele, evo odgovora. Bog je sigurno bio ponosan na tvog tatu jer je jednostavnije vjerniku krstiti djecu nego osobi koja ne vjeruje. Boga je to zasigurno dojmilo - zaključio je papa i za kraj pozvao Emanuelea da se moli Bogu i da se uvijek sjeća svog oca: “Pričaj sa svojim tatom, moli se svom tati. Hvala ti Emanuele na tvojoj hrabrosti - zaključio je papa.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije svijet