Londonski visoki sud odgodio je ročište na kojem će se odlučivati o još jednom pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o izručenju Hrvatskoj do sredine listopada na zahtjev njegova odvjetnika Jamesa Hinesa, koji tvrdi da ima nove dokaze.

Ročište će se održati u tjednu koji počinje s 15. listopadom. Točan datum nije određen.

Todorić je prethodno na sud došao u društvu Hinesa i svoje nove odvjetnice Cherie Blair, supruge bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira. Oni pokušavaju uvjeriti  Visoki sud u Londonu, koji mu je krajem srpnja odbio žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj, da promijeni mišljenje, što mu je posljednja prilika da izbjegne izručenje. 

Visoki sud je 24. srpnja odbio Todorićevu žalbu na prvostupanjsku presudu od 23. travnja prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj. 

Nakon što mu je odbijena žalba, Todorić je zatražio od suda još jednu priliku da ga se sasluša, što mu je odobreno i ročište je bilo zakazano za 6. rujna.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je kako misli da sve ide prema izručenju, a ako se dogodi, tada je stvar tehnike kako to izrealizirati između Hrvatske i britanskog nadležnog tijela, rekao je. (Hina)

 

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u