Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Puli kojom su Puljanka Chiara Pašić i 15-godišnja maloljetnica proglašene krivima da su 23. svibnja 2017. zajedno ubile Denisa Pašića, trogodišnjeg sina Chiare Pašić, prenosi Glas Istre.

Njihove žalbe, kao i onu Županijskog državnog odvjetništva u Puli, Vrhovni sud odbio je kao neosnovane. Tako je Chiari Pašić potvrđena kazna od 33 godine zatvora, no upravo zbog činjenice da je riječ o kazni dugotrajnog zatvora presuda još nije pravomoćna, jer Pašić ima pravo na još jednu žalbu o kojoj će, u trećem stupnju, također odlučivati Vrhovni sud.

Za supočiniteljicu (15) ubojstva djeteta pravomoćnom je postala odluka kojom je upućena u Odgojni zavod u kojem može ostati najduže tri godine, uz to da se svakih šest mjeseci preispituje hoće li se ta mjera obustaviti ili zamijeniti nekom drugom odgojnom mjerom.

Podsjetimo, Chiara Pašić je proglašena krivom jer je 23. svibnja 2017. predvečer u stanu u Akvilejskom prilazu zajedno i prema dogovoru s maloljetnicom počinila teško ubojstvo. Dok je njezin sin Denis Pašić ležao u sobi na krevetu s licem okrenutim prema stropu, maloljetnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Chiara pridržavala noge. Kako je dijete još davalo znakove života, Chiara je sjela na jastuk na lice djeteta dok mu je maloljetnica pridržavala noge, potom su ona i maloljetnica odnijele tijelo Denisa Pašića na područje bivše vojarne Katarina na Valelungi gdje je Chiara bacila tijelo dječaka u more.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok