My Ut Trinh (50) uhićena je u nedjelju zbog sumnje da je stavljala šivaće igle u jagode i tako počinila teško kazneno djelo.

Radila je kao nadzornica na farmi jagoda koja se nalazi sjeverno od grada Brisbanea (Australija), javlja lokalna policija, a prenosi BBC.

Australske vlasti nedavno su postrožile kazne za kontaminaciju hrane na 10 do 15 godina zatvora. My Ut Trinh optužuju po sedam točaka optužnice, a ona za sada nije izjavila hoće li pokušati osporiti optužbe.

Sudu u Brisbaneu jučer su predstavljeni dokazi koji pokazuju da je na kontaminiranim jagodama pronađena DNK My Ut Trinh.

Izgleda da je optuženica bila motivirana prkosom ili osvetom. Stavljala je metalne predmete u voće tijekom nekoliko mjeseci, rekla je sutkinja Christine Roney.

Igle u jagodama pronađene su prvo u Queenslandu, a potom i u ostalim australskim državama. Nakon toga pojavili su se i pojedinačni slučajevi pronalaska šivaćih igala u banani, jabuci i mangu, no policija smatra kako je tu bila riječ o oponašanju zločina.

Australski premijer Scott Morrison obećao je da će svi koji su odgovorni za ovaj incident snositi posljedice: Takve stvari nisu smiješne. Oni koji ugrožavaju živote Australaca koji teško rade kako bi se prehranili i koji siju strah u glavama male djece nisu ništa drugo nego kukavice i grubijani, prenosi Index.hr.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u