Opsjednutost mobitelima došla je do toga da se danas mnogi od svog uređaja tijekom dana uopće ne odvajaju. Ni u kojem trenutku, osim dok su možda pod tušem, a i to je jedno veliko "možda".

Vijest o tragediji koja se dogodila u ruskome gradu Čeboksari blizu Moskve nije prva takva, ali je utoliko strašnija jer je riječ o 14-godišnjoj djevojčici. Navodi Slobodna Dalmacija.

Tinejdžerica je na licu mjesta preminula nakon što joj je u kadu u kojoj se kupala upao mobitel priključen na punjač. Slušala je glazbu dok je ležala u kadi, htjela promijeniti pjesmu i uređaj je samo skliznuo u vodu, piše britanski Independent.

14-godišnjakinja Yulia Vysotskaya je u trenutku strujnog udara, pretpostavljaju liječnici, izgubila svijest, da bi se potom u takvome stanju utopila.

A stručnjaci objašnjavaju kako je takvu tragediju gotovo nemoguće izbjeći ukoliko se "kocka" s bilo kakvim uređajem priključenim u struju u kombinaciji s vodom.

"Opuštati se u kadi s mobitelom priključenim na punjač je poput igre ruskoga ruleta", upozorava inžinjer Andrey Stanovsky za Independent.

Prošle je godine samo u Rusiji na taj način život izgubilo dvoje djece, 15-godišnja djevojčica i 12-godišnji dječak.

Mobitelu nije mjesto u kupaoni

Ne samo kako biste izbjegli tragediju, već i iz nekoliko drugih, vrlo valjanih razloga, najbolje bi bilo mobitel uopće ne nositi sa sobom u kupaonu, savjetuju stručnjaci.

Najprije, možete uništiti sami uređaj ukoliko vam upadne u vodu ili dođe u doticaj s njom. Ako je pak priključen na punjač, u opasnosti je vaš život, a Metro piše i o još nekim skrivenim opasnostima.

Ukoliko koristite mobitel čak i dok sjedite na toaletu, izlažete se riziku od izlaganja bakterijama poput ešerihije koli i salmonele. Higijenu možete obaviti kako treba, ali to ne mora značiti da uređaj nije bio u doticaju s površinom koja jest, piše Metro.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok