Jučer su se dogodile tri eksplozije dok su sigurnosne snage Šri Lanke provodile racije u nekoliko gradova, javlja CNN.

Dodaje se i da je bilo razmjene vatre između snaga sigurnosti i skupine muškaraca na istoku zemlje, a Daily Mail javlja da se nekoliko muškaraca osumnjičenih za terorizam raznijelo nakon što su vlasti počele pucati. Još uvijek nema informacija o žrtvama, prenosi Jutarnji.

Dužnosnici su tijekom racija pronašli eksploziv te ISIS-ove zastave i uniforme.

Snage sigurnosti Šri Lanke morale su pucati tijekom provođenja racija, tijekom kojih je došlo do tri eksplozije. Pucnjava se dogodila tijekom sigurnosne operacije u području grada Kalmunai, priopćila je policija.

Dodali su i da su iz jedne kuće zaplijenili eksploziv koji je korišten za proizvodnju bombi. Zaplijenjene su i uniforme ISIS-a te njihove zastave, bespilotne kamere i drugo oružje.

Ove su se eksplozije dogodile manje od tjedan dana nakon više smrtonosnih napada na Šri Lanki, u kojima je na Uskrs ubijeno više od 250 ljudi. Tamošnja je policija priopćila da je do sada zbog napada na Uskrs uhićeno više od 70 osumnjičenih osoba diljem zemlje, no osumnjičenih bi moglo biti i više. Nekoliko njih je u bijegu, a u međuvremenu je u javnost izašla i informacija o tome da je jedan poznati tajkun umiješan u sve jer je pomagao dvojici od svoja tri sina, koji su sudjelovali u napadima.

U međuvremenu, BBC javlja kako je premijer Šri Lanke izjavio da do njega nisu došla upozorenja sigurnosnih službi uoči krvavih napada na Uskrs.

Ranil Wickremesinghe je rekao da ključne informacije nisu bile njemu proslijeđene. Nakon bombaških napada su ostavke podnijeli šef policije na Šri Lanki i visoki dužnosnik tamošnjeg ministarstva obrane.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok