Zbog skidanja majice i vikanja u jednom splitskom kafiću sa 750 kuna kažnjena je 47-godišnjakinja. Prijavila ju je Druga policijska postaje Split čiji službenici su je nakon uhićenja zadržali u postaji dok se otrijeznila nakon čega su je prijavili Prekršajnom sudu u Splitu.

Izgred se dogodio početkom prosinca oko 20,30 sati u lokalu na predjelu Firula gdje je 47-godišnjakinja psovala i vrijeđala ostale goste. Nakon toga je skidala majicu čime je, navodi policija u optužnom prijedlogu, uznemirila zaposlene i ostale goste u ugostiteljskom objektu. Zatim se oglušila na zamolbe vlasnika kafića koji je više puta zamolio da prestane s nedoličnim ponašanjem. Piše Slobodna Dalmacija.

Nije im preostalo ništa drugo nego da pozovu policiju da je oni odjenu i svladaju. Policajci su je odveli u postaju gdje je testom utvrđeno da je pod utjecajem alkohola te su je smjestili u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Puštena je kući sljedeće jutro malo iza 8.30 sati.

Tijekom postupka na prekršajnom sudu proglašena je krivom jer prekršaj počini svatko tko se na javnom mjestu tuče svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir. Kao olakotnu okolnost sudac je cijenio što nije otprije kažnjavana, dok otegotnih okolnosti nije našao, osim samog načina počinjenja djela. Stoga je sudac okrivljenici izrekao novčanu kaznu u okviru donje granice. Kako je dva dana provela u pritvoru u policiji, svaki se računa kao 300 kuna i odbija od kazne. Tako je 47-godišnjakinji ostalo platili 150 kuna kazne plus 200 kn sudskih troškova.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok