Iznajmljena ležaljka stoji 25 kuna, ali ako je stavite ispod palme koja pravi sjenu, onda se naplaćuje triput više – 75 kuna. Neobična je to situacija koju je navodno doživio gost iz BiH na gradskoj plaži u Trpnju na poluotoku Pelješcu.

Načelnik općine Trpanj Jakša Franković rekao je za Morski.hr kako smatra da se radi o najobičnijoj izmišljotini jer ne vjeruje da je takvo što moguće.

– Gotovo da je nemoguće, jer je općinsko vijeće za izdavanje koncesijskih odobrenja izdalo dvije koncesije za iznajmljivanje ležaljki. Jednu za „Plavi obrt za morski ribolov“ koji ih ima 36 i tvrtki „Hotel Faraon d.o.o. Trpanj“, koji imaju 20 ležaljki na plaži. Oni iznajmljuju ležaljke, a ne hladovinu i za to su dobili odobrenje. Ako ovo i jest istina, volio bi da se te predstavke pošalju na našu e-mail adresu ili onu Turističke zajednice Trpanj. Ako je gost koristio ležaljku trostruko plaćenu iz navedenog razloga, volio bih vidjeti tu fakturu – rekao je Franković, dodajući da je, ako je to doista istina, riječ o nekoj vrsti lošeg marketinškog trika, da tržište kažnjava takve šale, te da je jedan od koncesionara Jakov Begović inače sklon šalama. Piše Večernji.

Begović kaže da ne vidi ništa sporno te da viša cijena nije zbog hlada, nego zato što ležaljka stoji uz palmu.

– Tu su dvije palme i stolić je stavljen pokraj njih i to se zove „palmset“. Da je gospodinu iz Bosne i Hercegovine, koji je naviknut na reklamne suncobrane, iznajmljen suncobran zbog hlada, onda se ne bi uzrujavao zbog toga. Ako žele, oni mogu iznajmiti obične ležaljke, pa leći ispod njih i koristiti se sjenom ležaljke – ljutit je trpanjski koncesionar na gosta, dodajući da je on sam sve te palme sadio.

Poručio je da će palm set ubuduće za goste iz BiH zvati "bukva set". Begović je inače u studenome 2018. godine objavio video opasnog glisiranja blizu obale.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije svijet