Vlasti u Hrvatskoj tvrde nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice s BiH, prenosi Klix.ba.

"Prema zaključcima s 12. sjednice Međudržavne komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi s ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane `Krško`, Koordinacijski odbor će obavijestiti predsjednike hrvatskog i slovenskog izaslanstva Međudržavne komisije o tome da li su pronašli moguće rješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada", istakli su u Ministarstvu za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

U ovom ministarstvu su istakli da je idući sastanak Koordinacijskog odbora planiran u kolovozu 2019. godine, a sjednica Međudržavne komisije, koju će organizirati , slovenska strana u rujnu 2019. godine, te da će o daljnjim aktivnostima javnost biti pravovremeno informirana.

Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici s BiH, a hrvatski mediji su objavili da je donesena definitivna odluka da se ide u taj projekt, što su demantirale informacije iz Ministarstva za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok