Srđan Djaković (59), odbjegli bankar koji je osumnjičen da je iz vrličke banke nestao s više od 11 milijuna kuna predao se u utorak ujutro splitskoj policiji.

Djaković se pojavio na vratima policijske uprave oko 9 sati, nakon čega je uhićen. Javlja Slobodna Dalmacija.

Još prošlog tjedna objavljeno je da je policija u srijedu preko signala mobitela locirala u blizini Sarajeva. U međuvremenu je Djaković ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba.

Podsjetimo, kada su zaposlenici vidjeli da prošlog ponedjeljka Djaković, koji jedini ima ključ sefa, nije došao na posao, zvali su u Sinj. U Vrliku je nakon njihova poziva došao voditelj sinjske poslovnice OTP banke koji ima rezervni ključ i on je tim ključem otključao sef u kojem ih je sve dočekalo veliko iznenađenje i mali milijun upitnika.

Po Vrlici kruži priča da je Srđan Djaković tog petka, 8. studenog, prije nego što je s 11 milijuna i 228 tisuća kuna krenuo u bijeg preko granice, vratio staru štednju dvjema ženama s tog područja. Djaković je prije bijega ostavio još 20 tisuća eura i 175 tisuća kuna, ali taj novac je njegov sin prošlog tjedna predao policiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok