Tri brata, Tristen (5), Caison (3) i Carter (7 mjeseci) zajedno vode istu bitku, jer je svima dijagnosticirana ista vrsta raka - karcinom očne mrežnice, odnosno retinoblastom.

Tristenu je tumor dijagnosticiran u travnju 2014. godine, Caisonu u listopadu 2016., a Carteru u siječnju ove godine.

- Iznenadilo nas je, ali smo znali da su šanse 50:50. Liječnici su mi još ranije u više navrata rekli da obzirom na to da imam genetsku mutaciju retinoblastoma na oba oka, da postoji 50 posto vjerojatnosti da ću bolest prenijeti na svoju djecu - rekla je Angie Rush iz Atlante, majka troje oboljele braće, piše ABC News.

Njoj je retinoblastoma dijagnosticirana kada je bila stara samo šest tjedana, ali danas je zdrava. Njezini sinovi primaju kemoterapiju jednom mjesečno, skupa sa redovitim očnim pregledima i tretmanima laserima.

Dr. Thomas Olson, direktor dječje bolnice specijalizirane za karcinom kod djece, potvrdio je da je tip raka kojeg tri brata imaju nasljedan.

- Iako, rijetko je da baš sva djeca u obitelji dobiju isti tumor. Najveći rizik je kada u obitelji postoji netko tko ima retinoblastomu na oba oka - rekao je Olson.

Unatoč bolesti, svi troje imaju uobičajene navike za djecu te dobi, a zbog velikih računa za liječenje, Angie i njezin suprug morali su prodati kuću i danas žive kod rodbine.

Otkako se doznalo za njihovu priču, ljudi iz cijele Amerike su im počeli uplaćivati novac, pokrenuta je i crowdfunding kampanja kako bi im se pomoglo da što lakše prežive težak period života. (Večernji)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok