"Do prije deset dana, išla sam na poslovne sastanke. Na večere s prijateljima. U teretanu. U frizera. Uobičajene dosadne stvari obavljala sam također bez puno ustezanja. Nikad nisam mislila da time mogu naštetiti nekome...", priznaje gospođa u videu koji je prije nekoliko dana počeo kružiti društvenim mrežama.

Govore u njemu oni koji su se našli u epicentru zaraze koronavirusom. Stanovnici Italije, prelijepog Bergama, Brescie i Milana, posljednjih tjedana proživljavaju zasigurno najteže trenutke otkad znaju za sebe. Neki od njih izravno, drugi u strahu od zaraze koja u jedan dan ubije 300-tinjak ljudi stoje u kućama, u nevjerici.

A donedavno je sve bilo u redu.

 

Pričaju tako i sami. Restriktivne mjere kako bi se suzbilo širenje virusa uvedene su prekasno, o tome se već pisalo i u svijetu. Koji stoji i gleda u podjednakoj nevjerici što se događa u Italiji, pokušavajući izbjeći sličnu katastrofu i unutar granica drugih država. Prenosi Slobodna Dalmacija.

U snimci na kanalu "A Thing By" izašao je video u kojemu Talijani šalju poruku sebi od prije deset dana. Time i drugima. Deset dana bilo je dovoljno da zdravstveni sustav u jednoj europskoj državi kolabira, da bolest pomete ne samo stare i nemoćne, već i velik broj ostalih stanovnika.

"Broj infekcija će narasti, što znači da nije sve sr**e kako si mislio da je. Prije deset dana imali smo 2000 zaraženih, danas imamo 18 000...", upozoravaju u snimci koja već nekoliko dana upozorava ostatak svijeta da poštuju upute i - ostanu u kući.

"Situacija je nadrealna. Ostani kući. Samo to, ostani u svojoj kući. I opusti se, jer proći će i ovo", poručuju Talijani u videu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok