Koliko god da su teme koje nam je donijela epidemija koronvirusa neiscrpne, nijedna nije posljednjih dana toliko provocirala građane kao ona koja se dotiče zaštitnih maski.

I to u fazama. Najprije je zavladala ljuta nestašica istih, a onda smo počeli viđati ljude koji kirurške maske nose i u osobnim automobilima, potpuno sami. Neki su se počeli uzdati u opcije iz kućne radinosti, drugi šeću okolo, ležerno, bez maski. Ima i onih koji su ležerni s maskama. Nose ih naopako, pa i dvije odjednom. Piše Slobodna Dalmacija.

Ovu kronologiju građanske zbunjenosti kada je u pitanju potencijalna zaštita od koronavirusa, prekinula je jutros izjava Krunoslava Capaka, ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Rekavši da zdrave osobe ne moraju nositi jednoslojne platnene zaštitne maske prilikom ulaska u trgovine i druge javne prostore, jer te maske ne štite od koronavirusa, povukao je brojna pitanja.

A dok vlada opasnost od zaraze, sva su dozvoljena. Ona najčešća postavili smo Capaku, potom i Bernardu Kaiću, voditelju službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a, a nedavno smo o toj temi razgovarali i sa specijalisticama epidemiologije dr. med. Jasnom Ninčević te Dianom Nonković. Navodi Slobodna Dalmacija.

Ovo su odgovori koje su dobili novinari Slobodne Dalmacije, a koje možete pogledati ovdje >>>

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok