U Italiji je umrlo 662 osoba više u odnosu na prethodni dan. Novooboljelih ima 4.492 više od jučer, a ozdravilo je 999 osoba više u odnosu na prethodni dan. Sveukupno bolesnih, umrlih i osoba koje su ozdravile ima 6.153.

Dakle, rezultati, koji su izneseni na konferenciji za novinare civilne zaštite, pokazuju pogoršanje stanja. Odnosno, više je osoba umrlo, više je novozaraženih i ukupno svih slučajeva ima više za 6.153. Piše Večernji list.

Nije se još došlo do silazne krivulje, jer nakon četiri pozitivna dana, došlo je ponovno do pogoršanja situacije. Stručnjaci ponavljaju kako je još prerano očekivati silaznu putanju koja bi trebala doći možda za tri dana.

Ukupno je zaraženo 62.013. Sveukupno je umrlo 8165 osoba, a ozdravilo 10 361. Sveukupno broj zaraženih, umrlih i ozdravljenih je 80.539.

Podsjećamo, Italija je središte pandemije koronavirusa u Europi. Proglašene se izvanredne mjere kao što je karantena nad cjelokupnim teritorijem koje bi trebale smanjiti broj umrlih i zaraženih. Građanima je dopušteno otići samo na posao, u nabavku hrane ili pomoći nekom bolesniku, a svi oni koji to prekrše njima prijeti kazna od 3000 eura.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok