Novi val pandemije virusa korona mogao bi se dogoditi u Njemačkoj ovog ljeta, izjavio je zamjenik direktora njemačkog Instituta "Robert Koch" Lars Schade.

On je na konferenciji za novinare u Berlinu rekao da broj zaraženih u Njemačkoj opada, ali da bi se situacija mogla promijeniti ako stanovništvo ne bude poštovalo pravilo socijalnog distanciranja.

Zdravstveni dužnosnici su priopćili da se pripremaju za sve moguće scenarije, a Schade kaže da bi najgori scenarij bio da broj slučajeva zaraze virusom korona naglo poraste krajem lipnja ili početkom kolovoza, javila je Russia Today.

Njemačka je počela da ublažava izvanredne mjere prije dva tjedna. Iako broj novozaraženih nastavlja da opada, Helge Braun, šef osoblja njemačkog kancelara Angele Merkel, rekao je da bi pandemija mogla da potraje najmanje do kraja ove godine.

Direktor Instituta "Robert Koch" Lotar Viler izjavio je ranije ovog tjedna da bi moglo doći do novog vala pandemije, ali da je Njemačka spremna da se izbori sa tim.

Vlada Njemačke prebacila je odgovornost ukidanja izvanrednih mjera na pokrajinske vlasti, ali je postavila uvjet da se one ponovo uvedu ukoliko dođe do povećanja broja slučajeva zaraženosti.

Prema planu Vlade Njemačke, ukoliko virusom bude zaraženo više od 50 ljudi na 100.000 mještana u roku od sedam dana, onda se u tom području moraju ponovo uvesti izvanredne mjere.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok