Španjolski premijer Pedro Sanchez kazao je kako ukidanje izvanrednog stanja koje traje gotovo dva mjeseca neće biti moguće proglasiti završenim ukoliko se ljudi ne pridržavaju mjera socijalne distance.

Podsjetio je Španjolce u subotu, dva dana prije nego što će moći sjediti u kafićima na otvorenom, da “virus nije nestao“, prenosi Anadolija.

U ponedjeljak će u mnogim regijama koje nisu teško pogođene koronavirusom biti dozvoljeno okupljanja do deset ljudi, a ponovno će biti otvoreni crkve, kazališta, tržnice na otvorenom i druge ustanove uz ograničenje popunjenosti.

Madrid i Barcelona ostat će pod strogim restriktivnim mjerama, a ostaju na snazi i mjere od dva metra socijalne udaljenosti.

-Borba traje i trajat će dok ne pronađemo cjepivo. U međuvremenu, moramo živjeti s virusom, zato moramo pojačati zdravstveni sustav i ojačati njegove mogućnosti - naglasio je Sanchez.

Premijer i španjolska vojska upozorili su na moguće skokove u broju zaraženih u narednim mjesecima.

Ministarstvo zdravstva Španjolske izvijestilo je o 179 novih potvrđenih smrtnih slučajeva u subotu, čime se broj preminulih od posljedica COVID-19 popeo na 26.478.

Prije mjesec dana, Španjolska je dnevno u prosjeku imala 900 smrtnih slučajeva. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok