Na jutarnjoj misi u kapeli Doma Sv. Marte u Vatikanu papa Franjo molio je 11. svibnja za sve koji su u pandemiji izgubili posao, a u propovijedi tumačio je kako Duh Sveti djeluje u nama.

U luci Termoli u talijanskoj regiji Molise, koja danas slavi spomendan sv. Timoteja čiju relikviju čuva, a poznata je i po automobilskoj industriji u kojoj je zaposlena velika većina stanovništva, ovih dana obustavljena je gotovo sva proizvodnja. Stoga je Papa, prenosi Vatican News, na početku misnoga slavlja molio za sve koji su zbog pandemije koronavirusa izgubili posao.

U propovijedi je tumačio Ivanovo evanđelje (Iv, 14 21-26) i Isusove riječi na Posljednjoj večeri: „To sam vam govorio dok sam boravio s vama. Branitelj — Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh”. Istaknuo je da Duh Sveti u nama poučava i podsjeća. Duh Sveti uči nas Isusovim riječima i kako možemo ispravno razvijati svoju vjeru. Vjera raste u razumijevaju, jer vjera nije statična, “ona raste kao što stabla rastu – uvijek isto ali veća i s više plodova”, rekao je Papa, prenosi Nedjelja.ba.

Duh Sveti uči nas i kako sačuvati pamćenje – sjećanja na spasenje i sjećanja našega vlastitoga života su povezana. U tom pamćenju Duh Sveti nas vodi kako bi raspoznali koji je pravi a koji pogrešni put, poručio je Sveti Otac. Propovijed je zaključio molitvom Gospodinu da nam pomogne sačuvati dar Duha Svetoga, koji nam je podario u krštenju i koji svi nosimo u sebi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok