Milanović smatra da u zakonu treba jasnije definirati fašističke i nacističke pozdrave te takvu vrstu govora mržnje jasno opisati, ali i kažnjavati jer će onda policiji i sudovima biti lakše.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je u subotu da je transparent kojim se vrijeđalo i pozivalo na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom govor mržnje, a ne prekršaj protiv javnog reda i mira te poručio da takve stvari treba kriminalizirati.

"Što se tiče načina sankcioniranja, neke stvari treba puno bolje zakonski urediti. Ovo jučer nije bio prekršaj protiv javnog reda i mira, ovo je govor mržnje. I dok god to policija bude tretirala kao prekršaj, događat će se ovakve stvari", izjavio je predsjednik Milanović. Dodao je da ni policija niti sudovi nisu krivi za to jer nemaju drugi zakonski okvir.

"Zakon je takav kakav je, loš je. Po meni ovakve stvari treba kriminalizirati, ovo nije prekršaj. Što ne znači da se za svako kazneno djelo treba ići u zatvor, ali je kazneno djelo jer je njegova razina opasnosti, nasilja i štete koju može prouzročiti tolika da zaslužuje veću i precizniju pažnju zakonodavca", ocijenio je.

Milanović smatra da u zakonu treba jasnije definirati fašističke i nacističke pozdrave te takvu vrstu govora mržnje jasno opisati, ali i kažnjavati jer će onda policiji i sudovima biti lakše.

Dodao je da je dobro da je država reagirala u tom slučaju jer je, tvrdi, najbolje da je država zaštitnik svih građana kroz jasan, transparentan i prepoznatljiv sustav zaštite, pa i represije. (Hina)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com