Par u braku preko 50 godina umro je od koronavirusa u razmaku od nekoliko minuta držeći se za ruke. Johnny Lee Peoples (67) i njegova supruga Cathy “Darlene” Peoples (65) počeli su osjećati simptome početkom kolovoza, ali nisu uspjeli vidjeti više od dva dana rujna.

– Mama i tata živjeli su ruku pod ruku 50 godina, umrli su ruku pod ruku, sada šetaju nebom ruku pod ruku – rekao je njihov sin Shane Peoples za CNN.

– Poruka koju bi naša obitelj željela prenijeti je da je Covid stvaran. To nije podvala ili šala. Naši su roditelji poduzeli odgovarajuće mjere predostrožnosti, ali su se ipak zarazili.

Par je primljen u bolnicu istog dana kada su osjetili simptome, prenosi Azra.

Johnny je služio u američkoj vojsci više od 17 godina, a prije nekoliko godina povukao se iz Odjela za popravne kazne Sjeverne Karoline. Darlene je radila kod obiteljskih liječnika Rowan gdje je bila zaposlena u LabCorpu i trebala je otići u mirovinu 1. rujna, dan prije nego što su ona i suprug umrli.

Darlene je imala temperaturu 1. kolovoza i te nedelje je imala test na koronairus. Shane je rekla da je 10. kolovoza imala negativan test, za koji obitelj vjeruje da je lažno negativan, jer je kasnije bila pozitivna u bolnici.

Johnny je počeo imati simptome 5. kolovoza, a pozitivan test 7. kolovoza. Tada su oboje primljeni u jedinicu Covid-19 u svojoj lokalnoj bolnici, Novant Health Rowan Regional Medical Center, zbog otežanog disanja zbog prethodne bolesti.

Darlene je imala povišeni krvni tlak, fibromialgiju i dijabetes tipa 2, dok je Johnny prije dvije godine imao upalu pluća koja mu je nanijela određena oštećenja na plućima, rekao je Shane.

– 1. rujna rečeno nam je da nemaju šanse za preživljavanje. Tata je mogao nastaviti živjeti na respiratoru, ali nikada neće s njega sići. Mamini organi su otkazivali – rekao je Shane.

Sutradan su bili smješteni u istoj sobi jedno do drugog. Skinuti su sa respiratora i umrli u razmaku od nekoliko minuta.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com