Na blagdan Svete Obitelji u nedjelju 27. prosinca papa Franjo najavio je godinu posvećenu razmišljanju i dubljem proučavanju sadržaja apostolske pobudnice „Amoris laetitia“.

Kako je objavio Vatican News, godina će započeti na blagdan Sv. Josipa, 19. ožujka 2021., pet godina nakon objavljivanja apostolske pobudnice Amoris laetitia, a zaključit će se 26. lipnja 2022. u prigodi 10. svjetskog susreta obitelji. Posebna godina posvećena obitelji nadahnuta je idealom bračne i obiteljske ljubavi uosobljenom u Isusu.

„Bit će to godina razmišljanja o Amoris laetitia i prilika za dublje proučavanje sadržaja toga dokumenta. Ta će razmišljanja biti stavljena na raspolaganje crkvenim zajednicama i obiteljima kako bi ih se pratilo na njihovu putu. Već sada pozivam sve da se pridruže inicijativama koje će se promicati tijekom te Godine i koje će koordinirati Dikasterij za laike, obitelj i život. Ovaj hod obitelji iz čitavoga svijeta povjeravamo Svetoj nazaretskoj obitelji, posebno Sv. Josipu, suprugu i brižnom ocu“, objasnio je Papa u svom nagovoru uz Angelus na blagdan Svete Obitelji, prenosi Nedjelja.ba.

Za obitelji iz čitavoga svijeta ta će godina predstavljati hod dubljeg proučavanja apostolske pobudnice Amoris laetitia, koja je plod dvaju sinoda o obitelji održanih 2014. odnosno 2015., potpisane 19. ožujka 2016.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok