Čuvar parkinga Amir Palislamović (47) postao je heroj u švedskom gradu jer se našao "na pravom mjestu u pravo vrijeme" u Vänersborgu prije dva tjedna.

- U retrovizoru sam vidio starijeg gospodina i dječaka. Posegnuli su za nečim. Ispostavilo se da je dječak pao u vodu - prepričava Palislamović koji je došao toga dana na parking na Hamngatanu, gdje je radio, kako bi provjerio parkirana vozila.

- Kada sam se krenuo parkirati ugledao sam automobil koji se parkirao na nepropisan način pa sam pomislio "prvo ću to provjeriti". No, kada sam krenuo s parkinga, ugledao sam nešto u retrovizoru... - nastavlja svoju priču Palislamović, prenosi Avaz.

Amir se zaustavio i pogledao. Stariji muškarac i dječak stajali su pored rijeke i činilo se kao da su u problemu. Amir je izašao iz automobila i prišao kako bi provjerio što se događa.

- Shvatio sam da je neka ludost. Kada sam pogledao niže ugledao sam promrzlog dječaka u vodi. Srećom, voda tamo nije duboka... - kaže Amir koji je spasio dječaka iz ledene rijeke.

Prije nekoliko dana Amir i Elias sreli su se prvi put nakon ovog događaja.

Amir je tada odlučio posjetiti obitelj dječaka.

- Bilo mi je drago kad je Amir došao. Imala sam priliku osobno mu zahvaliti", kaže Eliasova majka Sara.

Kako pišu švedski mediji, Elias (12) je pao u vodu kad su on i njegov prijatelj gledali labudove u rijeci. Amir Palislamović se uz pomoć stepenica spustio u rijeku i podigao Eliasa iz vode.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok