Vozačima u njemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno je nositi kape i naočale za sunce ukoliko nose zaštitne maske, javio je njemački list Bild.

Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Njemačkoj u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske zabranjeno nositi naočale za sunce i kape jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate promet.

“Nošenje kape ili naočala za sunce zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim. Zato to nije dozvoljeno”, izjavio je ministar unutarnjih poslova Saksonije Roland Voler.

On je objasnio kako se “opće crte lica” vozača moraju vidjeti na sigurnosnim kamerama u prometu.

Voler je dodao da je službenicima koji su odgovorni za pisanje kazni savjetovano da pristupaju svakom slučaju individualno kada provode novo pravilo. U Saksoniji je od ponedjeljka, 15. veljače, obvezno nošenje maski u vozilima ukoliko se u njima nalaze članovi više od dva kućanstva.

Stanovnici Njemačke od prošlog mjeseca moraju nositi posebne zaštitne maske u javnom prijevozu i supermarketima. U tim slučajevima nisu dozvoljene maske od običnog materijala ili maske ručne izrade.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok