Širom svijeta bilježi se novi rast slučajeva zaraze. Sve to događa se u vrijeme nestašice cjepiva.

U Poljskoj su jučer imali čak 12.142 nova slučaja, ali i novih 286 smrtnih slučajeva. Ponovno se razmišlja o zatvaranju nekih djelatnosti. Češka je trenutačno jedna od najpogođenijih država Europe. Danas su izvijestili o 13.657 novih slučajeva i 67 smrtnih slučajeva. Restorani, svi dućani, osim onih za prehranu, i većina škola su zatvoreni. Navodi Večernji.hr.

U Srbiji ukazuju na visoku stopu cijepljenih, ali i tamo se bilježi nagli skok broja zaraženih. Razmatra se mogućnost da se preko vikenda zabrani rad kafića i restorana.

Austrija tijekom jučerašnjeg dana bilježi čak 2391 novi slučaj zaraze koronavirusom i 23 nova smrtna slučaja. Zbog takve situacije turistička putovanja u Austriju trenutačno nisu moguća, a zatvoreni su i smještajni i gastronomski objekti.

Mađarska je prva država EU koja je dopustila cijepljenje svojih građana ruskim i kineskim cjepivom. Međutim, i dalje bilježe visoke brojke pa su izvijestili o 4385 novih slučajeva zaraze i čak 120 smrtnih slučajeva.

I BiH je jučer izvijestila o naglom skoku broja novozaraženih. Krizni stožer Federacije BiH u srijedu je uveo nove mjere, no ugostiteljski objekti i dalje rade.

>>> Livno: Terase pune, a korone skoro da i nema

Izrael je država s najvećim brojem cijepljenih na svijetu, ali broj zaraženih raste. Tijekom jučerašnjeg dana Izrael je imao 1736 novih slučajeva zaraze.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok