Od danas su u Hrvatskoj blaže mjere. Otvaraju se terase kafića i restorana koje će moći raditi od 6 do 22 sata, te se dopuštaju treninzi u zatvorenom prostoru, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Nove mjere na snazi su od danas, a trajat će do 15. ožujka.

Gosti se mogu posluživati na terasama, od 6 ujutro do 22 sata, i to samo na otvorenim dijelovima objekata. Moraju se ukloniti pregrade na terasama kako bi strujao zrak. Stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol. Iako je prvotno glazba u ugostiteljskim objektima bila zabranjena, udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom pa je ona dozvoljena, uz uvjet da ne bude preglasna. Ovisno o veličini terasa izračunava se najveći broj korisnika i mora biti vidljivo istaknut svima. Pri ulasku mora biti dezinficijens. Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta koji je dopušten samo radi korištenja toaleta morati se nositi maska.

Treninzi u dvoranama

Dopušteni su samo treninzi bez kontakata među sportašima. Dvorane se moraju redovito provjetravati i može biti jedna osoba na 20 metara četvornih u dvorani. Treninzi grupnih sportova poput nogometa, košarke, borilačkih sportova te ostalih kontaktnih sportova mogu se održavati, ali samo tako da se radi o kondicionalnim treninzima koja ne uključuju međusobni kontakt.

Obvezno je nošenje maski prilikom dolaska i odlaska. Dvorane i rekviziti na kojima se vježba moraju se redovito dezinficirati, a prostorije se potom moraju temeljito očistiti i provjetriti. Svlačionice i tuševi ne smiju se koristiti, a ako je nužno onda ne smiju više od dvije osobe istovremeno tamo biti. Ukida se odluka o zabrani uplovljavanja kruzera. Nastavlja se i prevremena zabrana te ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza RH. Ista pravila ostaju za prodavaonice, trgovačke centre i javni prijevoz.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com