Ministarstvo pravosuđa i uprave RH u četvrtak je izvijestilo da „u ovom trenutku nema osnova za daljnje postupanje po molbi” Zorana Mamića koji je zatražio da zatvorsku kaznu odsluži u BiH što je ranije odbio zagrebački Županijski sud.

Ministarstvo u priopćenju ističe da ih je Županijski sud u Zagrebu izvijestio kako iz priložene dokumentacije - molbe osuđenika, njegovih osobnih podataka te javno dostupnih podataka, proizlazi da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za upućivanjem zamolbe nadležnom tijelu Bosne i Hercegovine za preuzimanjem izvršenja kaznene presude.

„Obzirom da, temeljem utvrđenih činjenica i dopisa nadležnog suda, nisu ispunjene zakonske pretpostavke za upućivanjem zamolbe nadležnom tijelu Bosne i Hercegovine za preuzimanjem izvršenja kaznene presude, Ministarstvo pravosuđa i uprave u ovom trenutku nema osnova za daljnje postupanje po molbi osuđenika Zorana Mamića”, navode u priopćenju, prenosi Hina.

Sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda odlučila je u ponedjeljak da se bivši trener Dinama Zoran Mamić i bivši poreznik Milan Pernar moraju javiti u zagrebački zatvor 10. svibnja radi izdržavanja kazni.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok