Ministar unutarnjih poslova RH i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, održao je konferenciju za medije. Govorio je o epidemiološkoj situaciji, cijepljenju i novim mjerama za prelazak granice.

Rekao je kako odluka o prelasku granice ističe krajem ovog mjeseca te da će nova biti donesena u sljedećih nekoliko dana.

Referentni cetar za epidemiologiju upravo raspravlja o temi prelaska granice što će biti prezentirano na sastanku Stožera i onda ćemo donijeti odluku kako će se od 1. srpnja prelaziti granica. U ovom trenutku je cijela Europa u zelenom, barem kada govorimo o našim emitivnim tržištima, dosta je i trećih zemalja u zelenom, no svaka država ostavlja sebi da odluči kako će se prelaziti njezine granice.

Kada govorimo o državljanima trećih zemalja, mislim da se danas uvrđuje lista tih sigurnih zemlja. Mislim da će od danas na toj listi biti i BiH. Ono što je sigurno, za one zemlje koje su zelenom, za tranzit se sigurno neće tražiti nikakve dodatne potvrde vezane za testiranje, preboljenje ili dokaz o cijepljenu, što se tiče boravka u Hrvatskoj o tome se razgovara, rekao je Božinović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok