Njemački političari sve zabrinutije promatraju rastuće brojke novooboljelih u svojoj zemlji. Jedan od njih je i ministar zdravstva Jens Spahn (CDU) koji želi uvesti da se svatko tko se vraća u Njemačku s godišnjeg odmora mora testirati na koronavirus, piše Berliner Morgenpost.

Spahn traži da se testiraju svi bez obzira iz koje zemlje dolaze i na koji način ulaze u zemlju. Do sad je takav zahtjev vrijedio samo za sve one koji idu avionom i koji dolaze iz područja gdje je zabilježena visoka incidencija. Prenosi Večernji list.

Podsjećamo, institut Robert Koch (RKI) primijetio je sve veći broj infekcija koje dolaze iz inozemstva u posljednja četiri tjedna. Riječ je oko deset posto svih infekcija. Spahn nije jedini. Bavarski premijer Markus Söder (CSU) želi strože mjere za povratnike, što je pak dio rasprave o cijepljenju. Naime, oni koji su cijepljeni ne moraju u karantenu po povratku i mnogima je to bio poticaj da se cijepe. Njemačke vlasti jako pozorno prate situaciju u Hrvatskoj. Ukoliko dođe do povećanje brojke, za očekivati je da će učiniti isto što su i prošle godine, a to je preporučiti svojim državljanima da napuste regiju koju su stavili pod crveno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok