Marko Perković Thompson pokrenuo je sudske sporove protiv svojih susjeda u zgradi na splitskom Žnjanu, gdje je naš popularni pjevač vlasnik stana od 713 četvornih metara.

Razlog zbog kojeg tuži svojih desetak susjeda jest taj što su dijelovi stanova koji se nalaze ispod Thompsonova izgrađeni ilegalno, prenosi Slobodna Dalmacija. Glazbenik traži da se njegovi susjedi koji žive od četvrtog do drugog kata isele iz prostora ili da mu isplate novčanu naknadu za korištenje tog prostora.

Kako Slobodna piše, Thompson od susjeda traži da zazidaju one dijelove stana koji prelaze na njegovu česticu ili da te dijelove predaju njemu. Ovakva je situacija nastala jer u originalnom planu ondje gdje se sada nalaze ilegalno izgrađeni prostori trebao je biti javni prolaz, ali prolaza danas nema i ilegalno su izgrađeni dodatni kvadrati koji se sada nalaze na Thompsonovoj čestici. Stanarka Marija Pintar pokazala je svoja 32 metra četvorna "preko granice" – dnevni boravak i sobe uknjiženi su, a kuhinja, blagovaonica, WC i kupaonica nisu unutar planiranih granica. Marija Pintar rekla je kako je Thompson tražio od nje da mu u zamjenu da svoju garažu, a ako se ne ispuni taj dogovor, Thompson od nje traži da se iseli iz dijela stana koji je na njegovim česticama i da ih zazida.

Kada je kupila stan, Pintar je sklopila kupoprodajni ugovor s Dalkoningom i u ugovoru piše kako apartmanu koji je kupila pripada i prostorija površine 32,07 metara četvornih koja se nalazi sjeverno od predmetnog apartmana, a sastoji se od blagovaonice, kuhinje, kupaonice i ostave. Na sudu se u ovom slučaju kao predstavnik Dalkoninga pojavio Željko Krstičević koji je rekao kako mu nije poznato je li se mijenjala građevna dozvola i jesu li se mijenjali kupoprodajni ugovori nakon izgradnje ovih prostora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok