Španjolka (19) slučajno je otkrila da su je netom nakon rođenja 2002. godine zamijenili u bolnici s drugom djevojčicom kad je otišla na DNK test kako bi razriješila obiteljski spor. Mlada žena čiji identitet nije poznat javnosti tužila je bolnicu u kojoj je rođena za milijune eura.

Regionalne zdravstvene vlasti zamjenu beba rođenih u bolnici Dan Millan de Logrono u La Rioja su nazvali 'ljudskom greškom'.

Zamjena je otkrivena prije četiri godine kad je jedna od djevojka otišla na DNA test zbog alimentacije. Djevojka traži od regionalnih zdravstvenih vlasti 3 milijuna eura jer tvrdi da je zadobila doživotne traume jer je odrasla u problematičnoj obitelji.

Njezin odvjetnik Jose Saez-Morga kazao je da žrtva koja je odrasla sa ženom za koju je vjerovala da je njezina baka s majčine strane 'pretrpjela traume koje će joj trajati cijelog života i od kojih se neće nikad oporaviti'. Naveo je i to da su joj ponudili samo 215 000 eura. Šefica regionalnih zdravstvenih vlasti Sara Alba istaknula je na konferenciji za medije kako računalni sustavi u to doba nisu imali toliko detalja koliko imaju sada i naglasila je da se zamjena danas ne bi mogla ni dogoditi. Ustvrdila je i to da bi bilo nemoguće utvrditi točno kome se pogreška dogodila, prenosi Daily Mail. Navodi Večernji.hr.

Do zamjene je došlo nakon što su dvije djevojčice vraćene majkama nakon što su provele neko vrijeme u inkubatoru jer su rođene s premalo težine. Druga djevojka je odrasla s ocem i majkom prve djevojke i za sada nije tužila bolnicu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok