Ako imate poslova s vađenjem dokumenata u RH, morate do policije ili neke druge institucije, imate još manje od tjedna da završite obveze, budući da će se od 15. studenog za ulazak u ustanove tražiti Covid potvrda.

Hercegovina.info piše da su tako objašnjavali strankama u nekoliko policijskih stanicu uz granicu, gdje po dokumente, osobne iskaznice dolaze i Hrvati iz BiH.

Nacionalni stožer civilne zaštite RH najavio je u petak, kada je u Hrvatskoj oboren novi rekord od 6932 novooboljela, da se od 15. studenog širi upotreba Covid potvrda koje će biti obvezne za korisnike i zaposlenike javnih i državnih službi.

Tako će potvrda o cijepljenju, preboljenju i negativan test od sredine studenog biti obavezni za sve zaposlenike državnih i javnih službi, kao i za građane koji će se koristiti njihovim uslugama i dolaziti u njihove prostore, kazao je ministar MUP-a Davor Božinović. 

Od 4. siječnja u Hrvatskoj uvode Covid potvrde koje će moći dobiti samo one osobe koje su cijepljene ili su preboljele covid-19.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok