Ruski tinejdžer pokušao se u ponedjeljak raznijeti eksplozivnim sredstvom kućne izrade u pravoslavnoj školi blizu manastira iz 14. stoljeća južno od Moskve i pritom ozlijedio najmanje jednog učenika, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Rusija bilježi porast sličnih napada na škole, ali incidenti u vjerskim objektima su rijetki.

"18-godišnji maturant ove obrazovne ustanove ušao je u prostorije pravoslavne gimnazije na teritoriju manastira", navodi se u priopćenju.

Priopćeno je da je ozlijeđen 15-godišnjak u gradu Serpuhovu, stotinjak kilometara južno od Moskve.

Prema prvim informacijama, počinitelj nije smrtno stradao u eksploziji.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je osoblje evakuirano i da se nastoje razjasniti "informacije o drugim žrtvama".

Nekoliko ruskih novinskih agencija objavilo je da je ozlijeđeno do sedam osoba.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov nije precizirao koliko je učenika ozlijeđeno., ali je rekao da nitko nije u životnoj opasnosti.

"Sve službe reagirale su na vrijeme, liječnici su pomogli ozlijeđenoj djeci i njihovi životi nisu ugroženi", poručio je Vorobjov s aplikacije Telegram.

Moskovski tužitelji objavili su video poprišta zločina s policijom i vozilima hitne pomoći ispred manastira. Objavljen je i video lokalnog tužitelja iz unutrašnjosti škole.

Istražni odbor, koji provodi istrage teških zločina, objavio je da je pokrenuo kazneni postupak za pokušaj ubojstva i nezakonito rukovanje eksplozivom. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok