Američki predsjednik Joe Biden rekao je na konferenciji za medije da je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

- Rekao sam mu, kao i svaki put kad smo razgovarali, da Sjedinjene Države stoje uz ukrajinski narod. Dok Putin nastavlja svoj nemilosrdni napad, Sjedinjene Države, saveznici i partneri nastavljaju raditi kako bi pojačali ekonomske pritiske i dodatno izolirali Rusiju na globalnoj pozornici - rekao je Biden te najavio kako će SAD sa saveznicima u NATO-u i G7 poduzeti nekoliko novih koraka.

Naime, kako je ranije najavljeno, Rusiji će se ukinuti status "najpovoljnije nacije", odnosno prekinut će se trajni normalni trgovinski odnosi.

- Oznaka statusa znači da su dvije zemlje pristale međusobno trgovati pod najboljim mogućim uvjetima - kazao je te kao primjer tih uvjeta naveo niske carine.

- Putin je agresor, on mora platiti - kazao je te dodao kako će se sankcije uvesti za još više ruskih oligarha i njihovih obitelji.

- Oni podržavaju Putina i kradu od ruskog naroda, a novac skrivaju u našim zemljama - navodi.

- Branit ćemo svaki dio teritorija NATO-a. Nećemo se boriti u ratu protiv Rusije u Ukrajini, no Putin nikada neće pobijediti - zaključio je Biden.

Na razgovor s Bidenom kratko se na Twitteru osvrnuo i Zelenski. On je, naime, istaknuo kako je razgovor bio sadržajan. - Dogovorili smo daljnje korake za potporu ukrajinske obrane i povećanje sankcija Rusiji - naveo je Zelenski.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok