Savjetnik šefa Ureda ukrajinskog predsjednika i član pregovaračkog tima države Mihailo Podoljak izjavio je kako sankcije koje su trenutno na snazi protiv Rusije nisu dovoljne te je pozvao države da pojačaju set mjera protiv Kremlja.

Komentirajući moguće ishode rata u Ukrajini, Podoljak je izjavio kako je uvjeren da se rat u Ukrajini neće pretvoriti u afganistanski scenario.

"Neće biti 'afganizacije' i dugotrajnog sukoba koji iscrpljue Rusiju kao što neki očekuju. Vojska Ruske Federacije će napustiti sve teritorije osim juga i istoka, pokušat će se ukopati tamo, postaviti protuzračnu obranu. Nastojat će drastično smanjiti gubitke i diktirati uvjete. Bez teškog naoružanja nećemo moći istjerati vojsku Rusije", rekao je Podoljak.

Također, osvrnuo se na uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji te je naglasio kako do sada izrečeni paket sankcija nije dovoljan.

"Sankcije protiv Rusije nisu dovoljne. Da bi uništili rusku ekonomiju i zaustavili ubijanje Ukrajinca, potreban je izravan embargo na sve ruske energente ili neizravni embargo kroz zatvaranje luka. Ako ne donesete te mjere, onda nam recite - borite se do posljednjeg Ukrajinca", zaključio je Podoljak.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u