Šef ukrajinske vojne obavještajne službe kaže da rat s Rusijom ide tako dobro da će doći do prekretnice do sredine kolovoza i završiti do kraja godine.

To je dosad najpreciznije i najoptimističnije predviđanje visokog ukrajinskog dužnosnika.

U ekskluzivnom intervjuu za Sky News, general bojnik Kyrylo Budanov također je rekao da je državni udar za smjenu Vladimira Putina već u tijeku u Rusiji i da je ruski čelnik ozbiljno bolestan od raka.

Budanov je točno predvidio kada će se ruska invazija dogoditi kada su drugi u njegovoj vladi bili javno skeptični i sada kaže da je siguran u predviđanje njezinog završetka.

"Prijelomna točka bit će u drugom dijelu kolovoza. Većina aktivnih borbenih radnji završit će se do kraja ove godine. Kao rezultat toga obnovit ćemo ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili uključujući Donbas i Krim", kazao je.

Kako kaže, ruska taktika se nije promijenila unatoč njezinom pomaku na istok, a Rusija trpi ogromne gubitke. Rekao je da nije iznenađen neuspjesima Rusije u ratu.

"Znamo sve o našem neprijatelju. Znamo za njihove planove gotovo u trenutku kada su napravljeni. Europa vidi Rusiju kao veliku prijetnju. Oni se boje njezine agresije. Borimo se protiv Rusije osam godina i možemo reći da je ova visoko razglašena ruska sila mit. Nije tako moćna kao ova. To je horda ljudi s oružjem", dodao je.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u