Zdravlje Vladimira Putina predmet je razgovora unutar Bidenove administracije nakon što su obavještajci dali svoju četvrtu sveobuhvatnu procjenu krajem svibnja.

U povjerljivom američkom izvješću stoji da je Putin u travnju bio podvrgnut liječenju od uznapredovalog raka, rekli su za Newsweek tri čelnika američkih obavještajnih službi koji su pročitali izvješća. Prenosi Večernji list.

Obavještajci tvrde i kako je u ožujku došlo do pokušaja atentata Putina. Visoki dužnosnici, koji predstavljaju tri odvojene obavještajne agencije, zabrinuti su što je Putin sve više paranoičan u vezi sa svojim držanjem vlasti, statusom koji čini nepredvidiv smjer u Ukrajini. No, kažu i kako su izgledi za nuklearni rat manje vjerojatni.

Naime, već dulje vrijeme špekulira se da je ruski predsjednik bolestan, a spominjali su se problemi sa štitnjačom dok su neki govorili i da ima Parkinsovu bolest.

O njegovom zdravlju pisalo se i nakon vojne povorke u Moskvi u čast 77. obljetnice pobjede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Njemačkom također su krenule špekulacije da je ruski predsjednik bolestan.

Putin se, podsjetimo, u jednom trenutku tijekom proslave pokrio i dekom zbog hladnoće te je kašljucao. Na sastanku sa svojim ministrom obrane je pak jednom rukom čvrsto držao stol te je stalno tresao nogom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok