Muškarac (80) je krajem srpnja, u mjestu Sjeničak Lasinjski kod Karlovca, napao ekipu hitne pomoći koja mu je došla pomoći nakon što se onesvijestio na seoskoj zabavi.

Hitna pomoć intervenirala je nakon poziva te na javnom okupljanju zatekla muškarca bez svijesti. Puls mu je bio slab pa su ga stavili na nosila i unijeli u kombi gdje su mu dali terapiju kisikom i glukozom. Nakon nekoliko minuta, došao je svijesti, prenosi Danica.

Kada se osvijestio, 80-godišnjak je počeo agresivno mahati rukama i psovati i prijetiti djelatnicima. Kako je naveo medicinski tehničar, muškarac je govorio: "Srest ćemo se izvan službe, prerezat ću vam vrat".

Prema optužnici, kojom tužitelji traže osam mjeseci uvjetnog zatvora, on je “medicinskog tehničara rukom udario u desnu stranu lica i prouzročio mu natučenje lica, a drugog tehničara desnom nogom udario u glavu uslijed čega je isti zadobio natučenje nosa i ogrebotinu donje usne”.

Ekipa hitne pomoći pozvala je policiju, a muškarac je tijekom istrage rekao da se baš i ne sjeća što se točno dogodilo.

- Ne sjećam se ni da mi je pozlilo, već samo da me je neko pitao da li sam cijepljen protiv korone. Sjećam se da i sam bio na Križu gdje je bilo puno ljudi i nešto se slavilo. Popio sam dva ili tri, četiri gemišta koji su bili jako mlaki pa mi je zato pozlilo - kazao je dodajući kako se stidi sam sebe ako je istina ono što se navodi u optužnici.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok